torsdag 12 november 2009

Husman

Dagen bjöd på något så ovanligt som en rätt vid namn man utan vidare kan säga i en utandning; 'dillkött med morötter samt kokt potatis'. Inga konstigheter där inte! Inget slående i det franska lexikonet eller rättsnamn i stil med 'mustig helstekt småländsk gårdsgrisytterfilé med tryckkokt ekologisk potatiskaka på en bädd av smörslungade rovor med Pax Vobscum-ost från Ralorpa herrgård i Jägersro'.

Tyvärr är utförandet i övrigt inte mycket att skriva hem till mor om. Ett slafsigt intryck med kött av tvivelaktig kvalité möter lunchgästen. Såsen, som visserligen smakar helt okej, lämnar mycket att önska konsistensmässigt.

Potatisen får godkänt och jag måste ändå utdela ett litet plus i kanten för salladsbuffén, då Husman som enda restaurang i Mjärdevi ibland har ärtor på den.

Det är speciellt svårt att inte jämföra med Collegiums utmärkta 'Mälardalskalv i dill' som stod på menyn för ett par veckor sedan. Vid en direkt jämförelse faller Husman hopplöst pladask, men skrapar ändå ihop till ett godkänt.

Betyget blir en relativt stark tvåa, bloggens första.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar